mandag 9. august 2010

Om gjestehavner langs Oslofjordens østkyst.

I år har vi havnehopping langs østsiden av Oslofjorden og nydt tilbud som forefinnes. Vi har fjort oss noen betraktninger og erfaringer fra dette som kan være interessante for flere. Vi har hatt sen ferie i år så det har stort settvært halvfullt i alle havner. Samtidig har vi vel hatt sommerens beste vær med mye vindstille og varmt i været, selvom ikke alltid solen har vært helt fremme.

Oscarsborg
Bra gjestehavn med betong flytebrygger og akterfester til alle plasser, noen er longside. Fantastisk kulturinnhold med befestno gen og historisk sus. Fine turmuligheter i litt skog og mellom kulturminnene. Restaurant på kaikanten med fin beliggenhet i kveldssolen, uten de store kulinariske nytelsene.

Drøbak
Nybygget gjestehavn rett syd for sentrumshavnen har bedret gjestekapasiteten, men vi fikk plass innerst i gamlehavnen. Akterfester ferdig utlagt. Drøbak har koselige gater og en fantastisk grønnsaksbutikk. En kunstbutikk med bildekunst og "ting" var også verd et besøk. WC ved gamlehavnen, den nye havnen fremstår som uferdig så lenge ingen faciliteter er tilgjengelig derfra enda.

Son
Dette er vår favoritt. Fine bryggeanlegg, meget bra faciliteter, Wlan og en severdig by. Dessuten et meget godt måltid på byens italienske (ekte!) restaurant. Fiskebutikk på brygga, men uprøvd fra vår side.

Engelsviken
Turens opprinnelige mål og minst uforløste potensial. Med den beste fiskebutikken og Engelsviken bryggerestaurant burde det ære potensial for en betydelig bedre besøkt havn. Gjestehavnen er tysen og med altfor få plasser (ca 6-8 + noen muligheter andre steder) og et usselt WC og dusjtilbud. Ingen vask og tørk. Her burde fiskebutikken, restauranten, båtutstyrsbutikkenog kommunen gå sammen og utvide gjestekapasiteten.
Fiskebutikken var den klart beste på hele turen (Asker - Strømstad) med ferske varer men også bearbeidede fiskeprodukter ( og jeg snakker ikke fiskepudding) som så riktig gode ut, aioli, etc. Ikke helt på høyden med fiskebutikken i Grebbestad eller Stavern, men absolutt fristende.

SkjærhaldenKoselig tettsted med bra bryggeanlegg og veldig fint servicebygg. Restauranter og butikker på brygga. Vi spiste pizza på Vertshuset Skjærhalden og den var virkelig god. Her er også fiskebutikk, men det ligger ved fiskemottaket og er derfor godt utenfor sentrum av ting. Synd, for den så OK ut, selv om den bare var råvarebasert.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Strandveien,Hvaler,Norge

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar