lørdag 18. juli 2009

Hasseltangen - Grimstad

En lang morgen å vente i Hasseltangen. "Snekkeren" på Scand skulle lage til dørk til oss. Ferdig kl. 12. Det blir rålekkert, det andre gamle treverket i båten skriker plutselig etter stell og lakk. Det får vi ta etter ferien når pentry og stoler skal skrues ut for å legge den nye dørken. Han sa det var grunning pluss 8 lag lakk på platene, trekomponent DD-lakk. Nå legger de på mer lakk enn tidligere (bare 5 lag) for å høyne finishen og ta mer betalt for båtene. Vi fikk kantet to plater fra den eksisterende dørken i salongen nede samtidig, når vi først var på Balticens fødested. Eier og styreformann Betrand Marcussen var den som ordnet opp, lempet dørkplater, viste rundt og satt "snekker'n" i sving for å lage dørk. Og tok i mot råd om å synliggjøre produkter og tjenester i ettermarkedet for båtene sine, samt betaling. Ny dørk, en porsjon DD-lakk, nye hengsler til foldebordet og to glassholdere for 15.500,- Meget bra service midt i feriesesongen, Bertrand. Og lykke til som ny eier og driften av Scand!

Vår venn med 2005 Baltic'en fikk kyndig hjelp og var i full sving med å erstatte ødelagte deler og sette på ny propell da vi dro.

En av de "gamle" gutta som har jobbet der i alle år gav oss nyfisket pir denne morgenen. Han hadde en gammel 23 fots snekke (ikke Scand!) som han likte. Får nok båt på jobben, kanskje?

Veien til Grimstad gikk om Valøyene ute i havgapet, der vi slo oss til for noen timer. Lite vind i dag og sløret sol, så det var riktig nydelig. Der var det fint! Far badet!! 18 grader i vannet. Inger og Eline vasket putene i cockpit grundig og det trengtes.
Ankom Grimstad ved 18-tiden, til en full gjestehavn. Vaktene: "det er fullt, men legg dere utenpå den 9200 Dynamicen der". Vi lå som nummer fire utenpå. Like etter dundret fem 50-fotere baklengs inn i havna og la seg innerst, så helt fullt var det visst ikke. Senere på kvelden ble båter avvist, for nå var det fullt. Vi blir her i to netter, lørdag skal det regne hele dagen og søndag skal igjen bli bra. De har Expertbutikk her, så kanskje Inger finner støvsuger...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar