søndag 12. juli 2009

Kragerø - Risøya

Etter to overnattinger forlater vi Kragerø ut fjorden og til Portør hvor vi får vasket tøy og oss selv. Portør er et hotel og en brygge, pluss noen hus og hytter. Egentlig ikke et sted (her vil nok de innfødte og hytteeierne være uenige). Vi lå longside en Princess 37 1996-modell med et eldre ektepar fra Langesund. Det var en flott båt. De dro gjerne rett over Skagerak til Danmark med den, de hadde gjort det med sin tidligere båt også: en forløper til Baltic (1978-modell) med 90 hester.
Neste stopp er på hytta til Arild og Randi på Risøya utenfor Risør. Her har de kjøpt en koselig liten hytte ned mot vannet i en lun vik. Grillet ørret, vin og tilslørte gjorde også at kvelden ble svært hyggelig.
Været har letnet noe dag for dag. Vi startet i Asker med tropevarme og sol for så å få regnet allerede første natten og 10 grader kaldere. Deretter har det fortsatt med regnbyger, men har blitt gradvis lettere dag for dag. Heldigvis har det vært begrenset med vind og om natten så godt som vindstille. Nydelig.

Risør

Etter forkost med vertskapet gikk vi gjennom Perleporten og gjennom Pjolter Bay før vi gikk inn i Risør havn. Fikk plass helt innerst, igjen en overraskelse. Her pleier å være smekk fullt og umulig å komme inn! Snakket etter turen med Vera og Kjell Åge og de mente at alle definitivt var langs Svenskekysten, der de hadde vært. Spiste god middag på Buene restaurant.

1 kommentar: