torsdag 30. juli 2009

Hjem!

Værmelding lød på opptil 10 m/s vind midt på dagen, så vi la i vei klokken 0715. Noen hadde dratt klokken 05. Fem dagers opparbeidede dønninger med frisk bris på toppen er ikke å kimse av, særlig ikke rundt Rakkebåene. Men det gikk fint - husket og danset, men ikke ubehagelig. Betegnende nok var det endel andre båter ute så tidlig også. Rundet Tønsberg Tønne og satte målet til Vallø Motor hvor ny baugpropell (kanskje) ventet. En krisesituasjon fanges opp over VHF-en om 30 fots stålbåt med en mann ombord ytterst i Sandefjorden som trenger hjelp før han går på land i ruskeværet. Vi går for sakte og var allerede for langt unna til å gjøre noe, men vi fulgte med på Tjøme Radios kommunikasjon. Den gamle VHF-antenna var ikke god nok til å fange opp andre sendere enn Tjøme Radio, men vi fikk bildet likevel. Redningsselskapets "Askerbøringen" og Røde Kors båten fra Tjøme kalles ut og like etter freser de forbi oss. Snakket med Torleif Bang litt senere (han var ombord på Askerbøringen) og han bekreftet at de hadde berget båten og hadde den da på slep. Droppet å legge til ved egen brygge i Vrengesundet, da hytta er utleiet og ny leietaker kommer på fredag og alt vårt er stuet bort.

Vallø Marina ankommes i frisk bris og manøvreringsevnen er begrenset på Maja uten baugpropell, særlig i vind, så tilleggingen i det trange bryggeanlegget ble alt annet enn elegant. Delene var ikke kommet enda med posten, men jeg kunne få låne bil og hente dem selv - de produseres nemlig hos Engbo utenfør Tønsberg. Etter litt venting, og mer venting, tok jeg bilen og hentet et nytt sett, gadd ikke å vente på at posten skulle levere. Da jeg ankom med delene så vi at akkurat maken hang på veggen i butikken! Sukk! Fikk løftet båten opp i trucken og demonterte den ødelagte propellen. Det viste seg at den var sprukket og delt i to og det som værre var var at splinten var bøyd som en S gjennom akslingen. Den viste seg umulig å få rettet ut med de verktøyene jeg rådde over (jeg fikk låne noe hos Vallø Motor). Inne i baugpropellbrønnen er det trangt! Så etterhvert måtte vi velge om vi skulle la båten stå der og dra hjem med buss eller om vi skulle sette den på vannet igjen og dra helt hjem. Vi gjorde det siste, jeg kan løfte båten på Gyssestad og det er antagelig vinkelsliper som er tingen.

Oslofjorden innover var ikke like grov som i ytre Oslofjord, men det husket bra. Bølgene kom skrått bakfra så vi hadde noen fine rideturer tidvis. Båten var oppe i 13.8 knop på det meste! Vi dro på innsiden av Jeløya og videre helt hjem. Var på Gyssestad ca 21.30.

Vel hjemme fant vi frem spekemat og øl og dram og så "SOS - en seilskapsreise" med Lasse Åberg og Jon Skolmen. Harselas over båtlivets gleder i den svenske skjærgården. Kostelig!

I dag, torsdag, er det meldt liten storm i Skagerak, så det var absolutt på tide å komme seg hjem nå. Nå gjenstår etterarbeide: rydde ut feriestashet, montere VHF, legge ny dørk, sy alle sømmer opp igjen på kalesjen (solen har tæret opp yttertråden i sømmene). Rekkene er også i dårlig forfatning, styrbord side ble brukket opp på ny og festet i skroget er gåent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar