onsdag 22. juli 2009

Til Kristiansand

Jeg trodde ikke mine egne ører. Noen var opp og inne i båten og romsterte klokken halv åtte om morgenen! Det var Inger!! Hun var klar for fart til Kristiansand før kulingen satt inn. Vi la ut kvart over åtte i frisk bris innaskjærs. Værmeldingen varsler liten kuling hele dagen, med stiv kuling i kastene. Planen var å gå til Ulvøysund og gå ut i Kvåsefjorden og se an. Vinden sto fra vest-sørvest og dønningne pluss frisk bris topping gjorde 20-minutters overfarten huskende, men ikke umulig. Det frisknet ytterligere på over Østergapet inn til Kristiansand, men da hadde vi ikke dønningene. Det var meldt stiv kuling i kastene. Ankom Kristiansand 11.20 og kunne nyte gleden av å svinge rett inn i en ledig bås i gjesteanlegget. Luksus! Dusj og klesvask.
Eline og jeg la ut på bytur med Vinnie og Paperboys og båtbutikken på radar'n. Lærte at Paperboys har ikke gitt ut noen plate, den de spiller på radioen kan bare lastes ned. VHF-koblingene jeg trengte fra båtsjappa hadde de ikke. Nå kjenner jeg alle båtsjappene nedover norskekysten og hva de har (og ikke har!). Fikk kjøpt teakplugger og plugget de to tidligere omtalte hullene i setebunnen, så nå bør senga forbli tørr for ettertiden.

Avtale med våre dypt savnede naboer fra Bærums Verk Michelle og Pål og fem barn Cecilie, Christian, Julie, Stine og Annette om å besøke dem hjemme om kvelden. Veldig hyggelig å se dem igjen, alle syv! Christian gikk i Elines klasse frem til de flyttet "hjem" til Kristiansand i femte klasse. Fantastisk beliggenhet på huset og et flott hus! De bød på en raus salatbolle og marinerte kyllingbryst, samt jordbær og is. Sommermat!
Pål brant en CD til Eline med Vinnies Lonesome traveller + Cecilies sommermix!

Kvelden ble avsluttet ute på komandobroen, dvs terassen høyt over Kristiansand sentrum, og vi så solen vel i havn. Men kjølig - ikke noe varme kvelder nå for tiden. Michelle fulgte oss til båten på natten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar