onsdag 8. juli 2009

Nevlunghavn

Vi våkner til et digert cruiseskip som ligger på reden rett utenfor moloen! Seven Seas Voyager har lagt turnen innom Nevlunghavn og etterhvert frakter alle passasjerene i land med sjalupper. Kapteinen er fra stedet og har invitert alle med seg hjem! Torget blomstrer plutselig med alle slagts bord med salgsvarer: kunst, hjemmesløyd, barn med bakevarer og macramé, suvenirgensere og annet.

Snakket med en lokal som kunne fortelle at store deler av Nevlunghavn var mørk om vinteren - mange hus var omgjort til feriehus. Han hadde selv vært fisker for 20 år siden, men mindre kvoter og dårliger betalt for fangsten hadde gjort det umulig å leve på dette yrket. I dag var det bare en og annen krabbefisker igjen, selv reketrålene hadde gitt seg. Rekene i fiskeutsalget kommer fra Stavern. Boligprisene ble i mangemillionklassen i tillegg til behov for oppussing for en million og dette ble for mye for lokalbefolkning å betale. Men det foregår synlig oppussing og husene fremstår som velholdte.

Her blir vi servert gratis rekesmørbrød på brygga - leftovers fra cruisebesøkende! Det skjer da noe i sommerNorge!

Her i Nevlunghavn har vi utført en "På sporet"-aksjon med Inger. Målet var å finne igjen hytta til Amundsen som Inger hadde feriert på en gang på sekstitallet, en ferie som hadde satt varige spor. Hytta lå høyt og så til Mølen og hadde 10 minutters gange til Oddane Sand. Og sommeren var varm og stranden uforglemmelig. Men i dag: hvor var hytta? Vi saumfarte halve Oddane Sand halvøya og Inger hadde mest gitt opp, men Eline og jeg ville ikke gi oss. Vi gikk tilbake til utgangspunktet og etter litt ytterligere vandring fant vi den! Den gamle hytta var revet og en totalt ny hytte var oppført. Den var visst solgt ut av Amundsens familie for et par år siden, men naboen satt og solte seg og kunne bekrefte at jada - det var hytta til Amundesen. Inger hadde kommet i mål og kunne fornøyd returnere til Maja.


Kjøpte nykokte (virkelig) krabber rett fra båten ved brygga og koste oss enda en kveld i Nevlunghavn, skinkeomelett til Eline.

1 kommentar:

  1. Etter en times strev og møye har jeg klart å komme meg inn på Majasside. Jeg kommer til å følge med dere på turen flere ganger pr. døgn.
    Hjertelig takk for SMS'n, Christian. Ha en fin og opplevelsesrik båtreise videre alle tre.
    Beste hilsener fra Kv.v. 10.

    SvarSlett