onsdag 8. juli 2009

Kjøbmannsskjær-Nevlunghavn

Starter tidlig etter innkjøp av ferskt Hvasserbrød og Skagensalat. Og dusj. I overskyet og litt regn nå og da drar vi i stille vær til Larvik for å finne en båtutstyrsbutikk. Og båndet til Bianca går i oppløsning, så vi må ha nytt. Neeiii - båtutstyrsbutikk i Larvik finnes ikke, i hvertfall ikke som vi fant ved å spørre folk, turistkontoret eller på nettet. Det var heller ikke en båt i gjestehavna. Hvor var alle?

Larvik er i seg selv ikke noe spesielt koselig havn for båtfolket. Vadskjæret Marina er nedlagt som gjestehavn. Men det skjer mye ny utbygging og hvis de får hovedveien og jernbanen vekk fra kaikanten får byen en herlig adkomst til sjøen.

Vi drar videre til Stavern - det var noe annet! Masse båter og koselig atmosfære. Og en meget bra fiskebutikk - Fangst. Nesten like bra som fiskebutikken i Grebbestad i Sverige! Og det sier ikke så lite. Kjøpte ferske reker, hjemmeklaget aioli og ferskt foccaciabrød. Tok det med oss og steamet til Nevlunghavn og fikk fin plass inntil brygga selv ved ankomst ved halv-sjutiden.

Nevlunghavn er et fantastisk koselig sted. Trange gater med gamle hvite hus, bugnende med roser og dufter. Og en trang, krokete og smul havn. Kafe og kroliv på brygga og vi med et herlig måltid i båten. Enmannsorkester spilte svensk dansbandmusikk om kvelden og det hele var riktig trivelig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar