søndag 26. juli 2009

Til Valle og trist opplevelse

Kjøredag i dag. Fint vær og rolige vindforhold gjorde at vi la turen utaskjærs helt opp til Jomfruland. Luntet i 5 knops fart helt fra Søndeledfjorden ved innløpet til Risør til Jomfruland. Solen varmet og Inger og Eline dormet i solen på solsengen. Tenkte å gå inn til gjestehavnen på Jomfruland, men der var fullt med summende, ventende båter på utsiden, så vi ga blaffen. Steamet mot Valle Marina i stedet, Inger hadde bitt seg merke i den plassen på veien nedover. Her var det 250 gratis gjesteplasser, restaurant, dagligvare og mye mer. Vel -de fleste av disse plassene var blitt private, men de fleste båtene forsvant etter 19-tiden, så vi fikk lagt oss på en ordetlig plass. Traff Peter Ness fra PEMCK med familie i sin "gamle" seilbåt.

Mens vi var der fikk en mann hjertestans. Hjelpemansskaper fra ambulanse prøvde i en halv time gjenopplivning, men måtte til slutt gi opp. Tre døtre fra 14-årsalderen og oppover og kone brast sammen i gråt på brygga og det fortvilte ropet "Pappa!" brenner seg fast. Sterkt å se at de tilsist legger et hvitt teppe over mannen på brygga. Det minner oss om at livet vet vi lite om og at vi må bruke de dagene vi har i dag. Carpe diem.

På kvelden passerte Arild og Randi med familie på brygga rett foran båten, på vei til Risør, sammen med Bjørn og Janne med datter Johanne. Sistnevnte familie kom ombord og vi hadde en hyggelig pratekveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar