onsdag 15. juli 2009

Til Lyngør!

Sørlandet Feriesenter er rett og slett en campingplass, med store deler fast klientell. Mange tyskere og de satt gjerne på brygga og fisket. I timevis. Vi lå ved siden av noe andre båter som mer eller mindre hadde fast plass ved brygga gjennom mange år, så vi var litt utenom alfarvei...

Ut fjorden for å runde neset og fortsette videre til Lyngør. Det blåste friskt og bølgene var ganske store utenfor. Skagerak står rett på og det ble litt bøljing. Det var mange båter som traffikerte dette stykket, så vi følte oss ikke alene. Balticen har dessuten ikke problemer med denslags vær.

Ute i denne ruskesjøen var det en liten 14 fots båt foran oss som hoppet og spratt og jeg tenkte det var da en forferdelig liten båt til å ferdes så langt ute? Ikke kjørte han spesielt forsiktig heller, en gang så jeg hele båte oppe i luften. Litt senere ble jeg oppmerksom på han igjen, denne gangen uten fart. En annen båt var kommet til for å sjekke. Han var nå uten motor - den hadde ganske enkelt hoppet av båten og tatt turen i dypet. Og det var ingen søk å være motorløs i den lille båten i de bølgene - rett og slett farlig. Han var heldig som hadde andre båter i nærheten. Dust.

Lyngør ankommes og vi får plass på Seilmakerens brygge ved 16 tiden. Utrolig, rett inn i båsen beste sendetid! Solen har vært snill med oss i hele dag og på brygga var det en restaurant som fristet med Bouillabaise. Den var turens højdare! Beste måltidet så langt på turen - og vi bestemmer oss for å bli ved denne brygga om natten.

Lyngør er kåret til et av Europas best bevarte trehusmiljøer - og det synes. Vi gikk turer på små gangveier mellom gamle hus og dette er helt særegent. En opplevelse! Folk og familier som koste seg med mat og et godt glass på brygger og kaiområder ned til vannet.

Eline er blitt hekta på Canasta - vi spiller og tuller. Eline vinner (fordi Inger gjør alt for at jeg ikke skal?).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar